На 81 години сър Иън Маккелън ще играе младия принц“ Хамлет. Прочутият актьор се готви за

...
На 81 години сър Иън Маккелън ще играе младия принц“ Хамлет. Прочутият актьор се готви за
Коментари Харесай

На 81 сър Иън Маккелън ще играе Хамлет

На 81 години сър Иън Маккелън ще играе „ младия принц “ Хамлет. Прочутият актьор се готви за още по-прочутата роля, която нормално се изпълнява от негови сътрудници с около 50 години по-млади.

Известен с класическите си превъплъщения, както и с образа на магьосника Гандалф във „ Властелинът на пръстените “, в този момент Маккелън ще участва в режисура на шекспировата творба. Тя ще бъде една от първите огромни нови продукции, които се задават с предстоящото през юни облекчаване на  ограниченията в театрите в Обединеното кралство.

Арт редакторът на Би Би Си Уил Гомперц се срещна със сър Иън при започване на подготовките в спектакъл Роял Уиндзор, с цел да говорят за провокациите да играеш млад датски принц, когато си на 81 години.

„ Сигурно знаете, аз съм играл Гандалф, който беше на 7000 години. Но никой не ми сподели, че съм прекомерно млад “, препамня сър Иън, който към този момент репетира в театъра, къде ще играе ролята. 

„ Да, не мога да се преструвам, се съм с 50 години по-млад — никой няма да ми повярва — споделя артистът. — Но мога да се усещам по-млад “.

„ Вероятно ще видите едно-две неща, които нормално не се чакат от човек на моята възраст, продължава Маккелън. Но въпреки всичко това ще бъде зрелище, в което 80-годишен артист играе човек с 50 години по-млад “.

За него, споделя той, едно от преимуществата е, че когато започвал кариерата си, често му се налагало до играе по-стари хора, без да знае какво е да си остарял, а в този момент, която е остарял, добре си спомня какво е да си млад. 

По времето, когато театрите не работят актьорът се успокоява с обстоятелството, че Шекспир е написал „ Макбет “, „ Антоний и Клеопатра “ и „ Крал Лир “ през един локдаун по негово време. Така е прекарал времето, в което е трябвало да стои затворен. 

Сър Иън Маккелън чака с нетърпения деня, когато още веднъж ще застане развълнуван пред салона,  пълен със също така развълнувана аудитория и дружно ще споделят преживяването, все едно дали от сцената, или в публиката.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР